duminică, 19 decembrie 2010

Bradul de Crăciun, la modă cu globuri mari

Crăciunul se apropie cu paşi repezi, iar pomul de sărbătoare trebuie să fie „îmbrăcat" în cele mai noi decoraţiuni ale sezonului. Anul acesta, brazii vor fi decoraţi cu globuri voluminoase, figurine de basm şi zăpadă artificială.

Pentru a nu da greş, este bine să ţineţi cont de sfaturile specialiştilor atunci când vă porniţi la cumpărături. Găselniţele acestui sezon sunt globurile voluminoase, animalele în forme creative şi figurinele de basm.

„Pentru cei pasionaţi de modă, care vor neapărat ca şi pomul lor să respecte tendinţele sezonului, le recomandăm globurile mari, obiectele din lemn şi panglicile din tul. Renunţaţi la beteala artificială, pentru că este demodată. Optaţi în schimb pentru zăpadă artificială şi ornamente din materiale fine, fluide, precum satinul sau mătasea", spune Adela Moraru, designer interior. Ca şi în cazul hainelor, dacă vă doriţi un brăduţ „excentric", combinaţiile de diferite stiluri sunt foarte binevenite.
În materie de culori, regula nu s-a schimbat prea mult faţă de anii precedenţi. Astfel că cele mai căutate ornamente sunt cele în nuanţe tari. Printre culorile Craciunului 2010 se regăsesc movul, purpuriul, verdele vibrant, galbenul lămâie şi, desigur- argintiul şi auriul. „Dacă sunteţi adepţi ai unui stil mai clasic, alegeţi doar două culori pentru pom. O variantă perfectă anul acesta este albastrul şi maroul, care, ornate cu praf argintiu, oferă iluzia de îngheţ. Asiguraţi-vă că şi ornamentul din vârf se potriveşte cu restul", afirmă designerul.

JUCĂRII HAND-MADE, PENTRU CEI ECONOMI
Pe timp de criză, specialiştii vin şi cu soluţii mai puţin costisitoare pentru cei care nu vor să scoată mulţi bani din buzunar. „Un pic de imaginaţie şi două mâini dibace pot crea decoraţiuni unicat. Dacă, de exemplu, aveţi globuri banale din anii precedenţi, le puteţi desena cu marchere în culori contrastante sau unge cu lipici, apoi să le tăvăliţi prin strasuri sau paiete", spune Dna Moraru. Ornamente exclusiviste şi pe deasupra frumos mirositoare pot fi pregătite din portocale sau clementine. „Se ia o portocală potrivită ca mărime, se taie feliuţe subţiri şi se pune la uscat în cuptor sau pe calorifer. Legate apoi cu fire de aţă, obţineţi un brad «eco»", completează specialista.

Masa de sărbătoare elegantă
În acest an, masa de sărbătoare trebuie să fie simplă, dar totuşi elegantă şi surprinzătoare. Este esenţial ca aranjamentele să se potrivească cu vesela, tacâmurile şi faţa de masă. Pentru a scăpa de automatismele unei mese banale, specialiştii propun să optaţi pentru aranjamentele florale, combinate cu decoraţiuni argintii şi ramuri mici de brad. „În cazurile în care pomul de Crăciun se află în aceeaşi încăpere cu masa, este important să folosiţi aceeaşi cromatică pentru împodobirea bradului şi decorarea mesei festive. Nu uitaţi de lumânări", precizează Adela Moraru.

Cât ne costă sărbătorirea Crăciunului
Brad natural. Între 150 şi 400 de lei pentru un brad.
Brad artificial. De la 150 de lei până la 1.200 de lei.
Instalatii electrice. De la 60 la 500 de lei.
Globuri. De la 5 lei cele de plastic până la 80 bucata pentru cele de sticlă.
În total, o persoană trebuie să scoată din buzunar peste 500 de lei ca să-şi decoreze pomul. În această sumă vor intra un set de 14 globuri şi o instalaţie luminoasă.

CÂT COSTĂ MASA DE REVELION
În restaurante - de la 1.200 de lei de persoană, muzică live. Acasă este de aproximativ 4 ori mai ieftin - 300 de lei de persoană.

Stela Danila

Un comentariu: