vineri, 10 decembrie 2010

Cum sa…iti mentii tineretea?

Multe dintre noi ne straduim ca pe cat posibil, sa aratam cat mai bine, facem eforturi sa ne luam creme scumpe sau sa incercam tot felul de tratamente ori tehnici sofisticate si de cele mai multe ori, eforturile sunt rasplatite. Pe de alta parte, se pare ca lucrurile simple, si mai degraba ieftine, sunt obligatorii pentru a ne pastra un chip tanar, vreme indelungata.

1. Foloseste protectie solara tot timpul anului, minim SPF 15 iar cand mergi la plaja, macar SPF 30-40. Soarele este principalul vinovat (peste 80%) de fenomenul de foto-imbatranire prematura a pielii.

2. Nu fuma! Fumul de tigara genereaza o “cascada” de radicali liberi care-ti strica tenul. Aceleasi efecte nocive apar si daca fumezi pasiv, stand in locuri neaerisite si pline de fum.

3. Dormi pe spate! Toata ziua gravitatia actioneaza asupra noastra, iar pielea are tendinta de a se “lasa” si de a se rida. Daca dormi cu fata in sus, efectul acesta este minim spre deosebire de somnul cu nasul in perna. In plus, daca dormi cu fata presata de pat, risti sa ajuti la formarea cutelor si a ridurilor noi, iar dimineata sa te trezesti cu fata umflata.

4. Nu bea alcool seara! Bine, dar seara iesi la o masa, club sau pur si simplu vrei sa te relaxezi cu un pahar de vin. Alcoolul slabeste capliarele iar drenajul limfatic la nivelul fetei nu se mai face corect. Acest lucru combinat cu pozitia orizontala duce la edeme si retentie de apa localizata in jurul ochilor. Specialistii ne sfatuiesc sa lasam paharul jos cu 3 ore inainte de culcare.

5. Nu-ti spala fata prea des si cu produse care usuca foarte tare, acestea dezbraca tenul de bariera naturala protectoare. Apa si asa este prea dura si produce efecte oxidative, iar o temperatura scazuta sau foarte ridicata poate afecta pielea pe termen lung. Evita si exfolierile/gomajele prea dese.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu