vineri, 10 decembrie 2010

Cum sa…iti mentii machiajul proaspat?

Cred ca fiecare dintre noi ne-am straduit sa ne pastram un machiaj cat mai proaspat in zilele toride care au trecut, si care cu siguranta vor mai veni! Sunt produsele shine-free o optiune? Sunt ele cu adevarat eficiente? Ce putem face pentru a arata civilizat si la peste 35 de grade?
Iata cateva solutii, trick-uri, tips-uri oferite de profesionisti:

1. Cel mai bun produs care mentine machiajul proaspat si la locul lui este baza de machiaj. Alege un produs oil-free, apoi daca mai e cazul poti aplica si un produs anti-shine doar pe zona T. Baza se da dupa crema de zi (fluid, vara) si inainte de fondul de ten.

2. Alege un concelear solid pentru cosuri sau pete, cele lichide vor aluneca de pe piele la temperaturi mari.

3. Daca trebuie neaparat sa iti dai cu fond de ten pe toata fata (pe caldura este total nerecomandat!) alege unul cu baza de silicon (cele minerale de ex.) Siliconul actioneaza ca o pelicula si nu lasa fondul de ten sa intre in pori sau sa alunece pe fata. Este ideal pentru a-ti pastra un machiaj proaspat si de durata. Poti sa-ti dai si cu un praf de pudra translucida pentru fixare.

4. Aplica fondul de ten cu un burete de latex special, umezit inainte. Cu doar cateva picaturi, poti acoperi mult; aplica cu miscari scurte, din interiorul fetei spre exterior.

5. Renunta la fardurile pudra in favoarea celor crema; acum sunt formule speciale de vara care nu se strang, ba chiat sunt recomandate si la piscina. In plus, vor straluci fin in soare.


6. Schimba creionul negru kohl cu unul colorat, sau si mai bine, cu un tus colorat.

7. Pentru un machiaj perfect ai nevoie de o mascara water-proof.

8. Blush-ul e bine sa fie gel sau crema, intinde-l usor cu degetele pe pometi.

9. Nu mai folosi gloss-urile foarte “grele” si lipicioase, ci alege in loc rujuri mate, transparente, sau pigmenti pentru buze. Astfel machiajul tau va arata proaspat timp indelungat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu