miercuri, 15 decembrie 2010

Cristy Rouge îl duce pe Moş Crăciun la Soroca

În ajun de Sărbători, interpreta Cristy Rouge face un gest frumos pentru copiii de la o casă-orfelinat din ţară. Din banii adunaţi în urma spectacolului, aceasta le va cumpăra micuţilor haine şi încălţăminte.

Ideea binefacerii i-a venit artistei după ce a făcut o vizită orfelinatului pentru copiii cu deficienţe mintale din raionul Soroca. „Am ales să merg acolo pentru că este cea mai îndepărtată instituţie de caritate din republică. De obicei, toate ajutoarele se distribuie la orfelinatele din apropierea capitalei, restul rămân în umbră“, spune Cristy, impresionată de căldura cu care a fost întâlnită de către copiii bolnavi.
Pentru că nu beneficiază de prea multă publicitate, artista merge singură prin oraş şi lipeşte afişe în locurile destinate anunţurilor. „Casieriţa de la Filarmonică, acolo unde va avea loc spectacolul, mi-a spus că s-au vândut foarte puţine bilete. Nu mi-a venit altă idee decât să merg singură să lipesc anunţuri. Sunt îngrijorată, vreau ca să pot duce până la capăt ceea ce am început“, mai relatează interpreta.

„Doar împreună putem face un lucru nobil“
La evenimentul care se va desfăşura în această sâmbătă vor participa mai mulţi artişti autohtoni, printre care Adrian Ursu, Karizma, Olia Tira, Angelica Sârbu, Natalia Gordienco şi formaţia „Akord“. Toţi au răspuns îndată propunerii organizatoarei de a cânta pentru micuţii orfani. Din banii adunaţi, Cristy Rouje spune că va merge să cumpere copiilor de la internat obiectele de care au nevoie. „Directorul orfelinatului mi-a spus că cel mai mult duc lipsă de haine şi încălţăminte călduroasă. O să iau de toate, mi-au dat chiar şi mărimile. Important este să vină oamenii la spectacol, ca, împreună, să putem face acest lucru nobil”, mărturiseşte artista.
Concertul de binefacere va avea loc la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici“ din Chişinău în data de 18 decembrie, la ora 18.00. Potrivit organizatoarei, biletele costă de la 80 la 100 de lei.

Stela Dănilă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu