marți, 9 noiembrie 2010

Cum să ne alegem crema de faţă iarna?

Nu ne-a iertat deloc fenomenul: se face din ce în ce mai frig. Chiar foarte frig. Aş putea spune ger. Atunci pentru a va feri de frig, vă îmbrăcați mai gros, purtați căciuli, mănuși, fulare. Medicii dermatologi recomandă şi schimbarea cremei de faţă o dată la 6 luni pentru a evita ca pielea să se obișnuiască cu ingredientele și, astfel, produsul să nu mai dea rezultatele dorite. În plus, în sezonul rece, ar fi bine să optezi pentru o cremă intens hidratantă, ușor grasă, care să-ţi protejeze pielea de efectele neplăcute ale vântului rece.


Dar v-ați gândit și la pielea voastră? Nu neglijați această protecție normală iarna, căci și pielea voastră suferă.
Atunci când temperaturile scad, aruncați crema voastră obișnuită și alegeți una mai bogată, adevărată sursă de confort și delicatețe pentru epidermă. Dacă nu doriți un adevărat război rece cu pielea voastră, este timpul să cumpărați o cremă adecvată anotimpului rece.

Crema hidratantă trece la ora de iarnă

Pentru pielea normală şi mixtă, scăderea temperaturii este primul indicator care ne informează despre necesitatea folosirii unei creme mai bogate pentru pielea noastră. Pentru pielea uscată indicatorul este tot climatul. Dar, fiind mai delicate, ele simt direct schimbarea.

De ce să folosim o crema mai bogată, mai densă?

Iarna, frigul ne alterează filmul hidrolipidic și producția de glande sebacee încetinește. Rezultatul: pielea noastră, mai puțin grasă, devine mai puțin suplă, se deshidratează și devine mai uscată.
În plus, cum la nivel cutanat stratul cornos cunoaște o încetinire a fabricării de enzime, care asigură exfolierea naturală, pielea nu se mai înnoiește corect și devine mai îmbătrânită. De aceea este important să folosim produse de îngrijire mai grase, pentru a restaura protecția noastră cutanată încă de când dă frigul, oricare ar fi tipul nostru de piele.
Şi da, iarna pielea grasă trebuie să primească îngrijiri mai grase. Pe timp normal, aceste tipuri de piele cunosc o fabricare de sebuum excesivă, dar iarna, această protecție încetinește, provocând dezechilibre cutanate. Iarna este foarte important să hrănim pielea, chiar dacă este grasă.
Norocoasele care au pielea normală nu au probleme speciale, dar se pot gândi să nu se aplece asupra cremelor nutritive. Va asumați un mare risc. Căci dincolo de aspectul inestetic pe care l-ar putea avea pielea atunci când este supusă frigului, a nu avea grijă de pielea voastră iarna înseamnă a o face receptivă la tot soiul de agresiuni. Pe scurt, puteți să o sensibilizați pentru totdeauna.

Cum ne alegem crema de iarnă ?

A avea o cremă pentru fiecare anotimp nu este întotdeauna necesar. Iarna trebuie să punem accent mai ales pe îngrijiri nutritive, hrănitoare și compensatorii, dar acest tip de cremă poate fi folosit foarte bine primăvara de către pielea extrem de uscată. Trebuie pur și simplu să găsim îngrijirile cele mai bogate pe care să le folosim pe tot parcursul anului, chiar și pentru pielea grasă.

Diferența între creme pentru timp rece și cremele clasice

Termenul de „Cold Crem”, chiar dacă amintesc de frig și iarnă, nu înseamnă că este vorba de o cremă specială pentru iarnă. Aceste creme sunt suficient de hrănitoare și protectoare pentru a fi folosite iarna, dar pielea foarte uscată care va simți nevoia poate să le folosească chiar și vara.
Aşa că nu este cazul să vă achiziționați o astfel de cremă doar pentru că este iarna. Mai întâi trebuie să determinați tipul vostru de piele și să vă orientați către produsele corespunzătoare.

Mici sfaturi antifrig

Iarna, pentru a avea o piele frumoasă, trebuie să nu mâncăm foarte gras, ci să mâncăm bogat, divers, adică să nu ezităm să punem uleiuri bogate în salate, mai ales. Din punct de vedere al cosmeticelor, folosiți o cremă dimineața și una seara.
Şi nu voi obosi niciodată să repet: demachiați-vă chiar dacă este frig. În fiecare seara demachiați-vă! Şi nu uitați să vă îngrijiți mâinile și buzele cu produse ce conțin ceară de albine și unt de karite.
Fiți frumoase iarna asta! Fiți strălucitoare! Păstrați-vă un program bun de îngrijire și fiți atentă la orice semnal pe care vi l-ar putea da pielea în anotimpul rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu